Music News

Οι BTS ενδέχεται να απαλλαγούν από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στη Νότια Κορέα

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Νότιας Κορέας σχεδιάζει νόμο που θα επιτρέψει στους BTS να υπηρετήσουν τη χώρα τους εκτός του στρατού.

Οι BTS ενδέχεται να απαλλαγούν από την υποχρέωση να υπηρετήσουν τη στρατιωτική θητεία τους στη Νότια Κορέα.

«Ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί ένα σύστημα για την αξιοποίηση των προσώπων της δημοφιλούς κουλτούρας – τέχνης ως καλλιτεχνικό προσωπικό», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Νότιας Κορέας, Hwang Hee, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (4 Μαΐου), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο Hwang δήλωσε ότι σκοπεύει να περάσει από το κοινοβούλιο της χώρας έναν νέο νόμο που θα επιτρέπει στους αστέρες της K-pop να υπηρετούν τη χώρα τους εκτός του στρατού.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο νόμο περί στρατιωτικής θητείας, όλοι οι αρτιμελείς Κορεάτες πρέπει να εκπληρώσουν στρατιωτική θητεία περίπου δύο ετών πριν συμπληρώσουν την ηλικία των 30 ετών.

Υπάρχουν πιθανές εξαιρέσεις και μειωμένες θητείες για κορυφαίους μουσικούς της κλασικής μουσικής, καλλιτέχνες της παραδοσιακής μουσικής και Ολυμπιονίκες.

Μία τροποποίηση του νόμου που έγινε στα τέλη του 2020, πιθανώς με αφορμή τους BTS, αύξησε το όριο ηλικίας από τα 28 στα 30 έτη, αλλά δεν χορήγησε καμία εξαίρεση για τους αστέρες της K-pop.

BTS

«Το σύστημα εφαρμόζεται αποτελεσματικά για να δώσει σε όσους έχουν ενισχύσει το εθνικό κύρος με βάση τις εξαιρετικές δεξιότητές τους περισσότερες ευκαιρίες να συνεισφέρουν στη χώρα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να εξαιρείται ο τομέας της δημοφιλούς τέχνης -κουλτούρας», ανέφερε ο Hwang.

«Κάποιος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη σε μια περίοδο που υπάρχουν αντικρουόμενα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενόψει της στράτευσης ορισμένων μελών των BTS», σημείωσε.

Η κίνηση αυτή ενδέχεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Κορέα. Στον σχεδιαζόμενο νόμο αντιτίθενται πολλοί άνδρες που έχουν ήδη αναγκαστεί να υπηρετήσουν την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και πιθανότατα θα αντιταχθεί και το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Ο πληθυσμός της Νότιας Κορέας γερνάει και οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας έχουν πρόβλημα έλλειψης του δυναμικού ανδρών που θεωρείται απαραίτητο για να αντιμετωπιστεί η απειλής της απρόβλεπτης και οπλισμένης με πυρηνικά Βόρειας Κορέας.

Ο Hwang πρέπει να προσπαθήσει να πείσει τους βουλευτές και τους στρατιωτικούς ότι η πολιτιστική ισχύς της Κορέας, όπως την αποτυπώνουν η K-pop μουσική, οι τηλεοπτικές δραματικές ταινίες, οι ταινίες όπως το «Parasite», τα τρόφιμα και τα καλλυντικά, έχουν το ίδιο βάρος.

Ο Hwang υποστήριξε ότι ο εξαναγκασμός παγκοσμίως αναγνωρισμένων καλλιτεχνών της K-pop σκηνή να σταματήσουν τις καριέρες τους στο απόγειό τους προκειμένου να καταταγούν στο στρατό θα προκαλούσε μεγάλη ζημία όχι μόνο στη χώρα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το μεγαλύτερο μέλος των BTS, ο Jin, θα γίνει 30 ετών τον Δεκέμβριο και σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, οφείλει να καταταγεί στο στρατό πριν από το τέλος αυτής της χρονιάς.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies